Hoe zit het met jouw bankroll management voor sportwedden?

Stap naar succesvol bankrollbeheer

Home » Hoe zit het met jouw bankroll management voor sportwedden?

Beheer van sportweddenschappen:

Bankroll management voor sportweddenschappen is het proces van het beheren van uw geld bij het wedden op sport. Dit houdt in dat u een budget voor uw weddenschappen instelt en alleen een bedrag inzet dat u zich kunt veroorloven te verliezen. Hoewel de meeste mensen sportweddenschappen als een hobby beschouwen, zijn er velen die wedden serieus willen nemen om grote winsten te maken. Professioneel gokker worden is moeilijk, maar met de juiste begeleiding lukt het. En als dit uw doel is, moet u deze beoordeling door het bankroll management aandachtig lezen.

 • Hoe pak je het beheer van de bankroll voor sportweddenschappen aan?

Er zijn veel verschillende manieren om het bankrollbeheer van sportweddenschappen te benaderen. Sommige mensen hanteren een strikte set regels, terwijl anderen een meer ontspannen benadering hebben. Het belangrijkste is om een methode te vinden die voor jou werkt en je eraan te houden. Er wordt vaak gezegd dat het beheer van de bankroll voor sportweddenschappen eenvoudig uit te leggen is, maar moeilijk te implementeren. Veel gokkers vinden het moeilijk om zich aan een plan voor bankrollbeheer te houden omdat ze emotioneel gehecht raken aan hun weddenschappen.

 • Stap naar succesvol bankrollbeheer:

Stappen naar succesvol bankrollbeheer

Enkele eenvoudige stappen om uw geld te beheren:

 1. Bepaal uw bankrollgrootte: De eerste stap is om te bepalen hoeveel geld u bereid bent te riskeren voor sportweddenschappen. Dit wordt je bankroll genoemd. Het is belangrijk om alleen een bedrag in te zetten dat u zich kunt veroorloven om te verliezen.

 

 1. Bepaal de beste inzetgrootte voor elke weddenschap: Nu je je totale bankroll hebt bepaald, is het tijd om te overwegen hoeveel je moet inzetten. Dus als u bijvoorbeeld een totale bankroll van €500 heeft, is het uw doel om daar geleidelijk van te profiteren. Dit betekent dat het geld wordt verdeeld in verschillende inzetten. Terwijl u dit doet, moet u verwachten dat u verschillende weddenschappen zult verliezen voordat u geld kunt verdienen. De algemene regel is dat weddenschappen 1%-2% van de bankroll moeten bedragen voor een conservatieve sportgokker. Het is 3% voor gemiddelde gokkers en 4% – 5% voor agressieve online gokkers.

 

 1. Kies een Bankroll Management-strategie: Er zijn veel verschillende strategieën voor bankrollbeheer, maar enkele van de meest voorkomende zijn: het Martingale-systeem, het Kelly Criterion en de fixed-bet-benadering.

 

 1. Evalueer uw bankroll opnieuw: Het is belangrijk om uw bankroll regelmatig opnieuw te evalueren om te zien of u uw eenheidsgrootte moet aanpassen. Als je hebt gewonnen, wil je misschien je eenheidsgrootte vergroten. Als u aan het verliezen bent, wilt u misschien de grootte van uw eenheid verkleinen.

 

 1. Blijf bij de methode die voor u werkt: er is geen perfecte methode voor bankrollbeheer. Zoek een systeem waar je je prettig bij voelt en houd je eraan.

 

 1. Houd uw weddenschappen bij: U zult altijd uw weddenschappen moeten bijhouden als u van sportweddenschappen houdt. Het bijhouden van uw weddenschappen is van cruciaal belang, ongeacht welk systeem u gebruikt. Door uw weddenschappen bij te houden, krijgt u kennis die u zal helpen bij het controleren van uw prestaties. Het zal je ook helpen te begrijpen welke sporten je bankroll leegzuigen en welke een boost geven. Al deze informatie kan alleen worden verkregen door uw resultaten bij te houden.

 

 1. Gebruik geen emoties: Zoals bij elke vorm van gokken, is er altijd de mogelijkheid om te verliezen. Als gevolg hiervan moet u altijd op het ergste plannen terwijl u op het beste hoopt. Wed met je hoofd, niet met je hart. Alleen omdat je favoriete team je favoriet is, wil nog niet zeggen dat ze je weddenschap zullen winnen. Het creëren van een bankroll zou een van de eerste dingen moeten zijn die je doet voordat je begint met wedden. Zorg ervoor dat u alleen inzet wat u zich kunt veroorloven om te verliezen. Met de bankroll kun je duidelijke beslissingen nemen omdat je al geld opzij hebt gezet voor je dagelijkse leven.

 

 1. Maak slimme weddenschappen met behulp van gegevens: Nadat je geld hebt gereserveerd voor sportweddenschappen, wil je zien hoeveel winst je met dat geld kunt maken. Een gokstrategie voor de lange termijn vereist het onderzoeken van de eerdere prestatiegegevens van een team. Dit zou u nuttige informatie moeten geven over het beste team om op te wedden. Kortom, voordat u een weddenschap plaatst, moet u een uitgebreide gokanalyse uitvoeren.

Bankroll Management

Het volgen van deze stappen is geen garantie voor succes, maar het zal u helpen uw bankroll op een efficiëntere manier te beheren.

 • Waarom is bankrollbeheer voor sportweddenschappen belangrijk?

Bankrollbeheer voor sportweddenschappen is belangrijk omdat het u kan helpen om uw financiën onder controle te houden bij het wedden op sport. Om een succesvolle sportgokker te zijn, moet u kennis hebben van de wereld van sportweddenschappen en een Bankroll Management Systeem hebben – u moet weten hoe u uw geld moet beheren als u een succesvolle carrière in sportweddenschappen wilt hebben. De manier waarop u uw geld beheert, bepaalt of u veel geld wint of veel geld verliest. Er zijn tal van voordelen aan bankrollbeheer, maar de volgende springen eruit:  

 • Het verkleint het risico dat u uw volledige bankroll verliest.
 • Dit weerhoudt je ervan door te gaan voor de grote score.
 • Het stelt u in staat om meerdere verliezen te doorstaan tijdens een losing streak.
 • Het vergroot je kansen op een succesvolle carrière in sportweddenschappen

Wedstrategie

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van bankrollbeheer die u kunnen helpen een winstgevende sportgokker te worden.  

 • Wat zijn enkele veelvoorkomende strategieën voor bankrollbeheer?

  Er zijn veel verschillende strategieën voor bankrollbeheer, maar enkele van de meest voorkomende zijn:  

 • De methode met vaste inzet: dit is een zeer eenvoudige strategie voor het beheren van uw bankroll waarbij u op elke inzet hetzelfde bedrag inzet.

 

 • Het progressieve goksysteem: dit systeem houdt in dat u uw inzet verhoogt na een overwinning en deze verlaagt na een verlies. Het idee achter dit systeem is dat je uiteindelijk een grote inzet wint na een reeks kleine verliezen.

 

 • Percentagemodel: volgens dit model zou je bepalen welk percentage van je bankroll je comfortabel vindt om op elk evenement te wedden. Als je bijvoorbeeld een bankroll van $ 100 hebt en je voelt je comfortabel om 5% in te zetten, dan zou je $ 5 inzetten op elk evenement.

 

 • Populaire geldbeheersystemen: Veel van de hierboven genoemde principes en strategieën zullen u helpen om financieel stabiel te blijven. Maar het leren en ontwikkelen van geldbeheersystemen zal u helpen bij het beheren van uw kapitaal en het vergroten van uw winst. Hierdoor kan slecht financieel beheer worden voorkomen.

  Hier zijn enkele populaire systemen die u zullen helpen uw bankroll te verhogen:  

 • Het Martingale-wedsysteem: Dit is een zeer populair goksysteem waarbij je je inzet verdubbelt na een verlies. 

Het Martingale-wedsysteem

Het idee achter dit systeem is dat je uiteindelijk wint en al je verliezen goedmaakt.  

 • Het Kelly Criterium-wedsysteem: dit is een meer geavanceerd goksysteem dat rekening houdt met de kansen van elke weddenschap. 

Het Kelly Criterion-wedsysteem

Het Kelly Criterion raadt aan om slechts een bepaald percentage van je bankroll in te zetten op basis van de kansen.  

 • D’alembert wedsysteem: De D’Alembert-strategie is vergelijkbaar met Martingale, met de uitzondering dat de eerste een algebraïsche reeks gebruikt in plaats van een geometrische reeks. Het is genoemd naar de wiskundige en natuurkundige D’Alembert, die leefde in de 18e eeuw. Het systeem wordt beheerst door twee hoofdregels:

Het D'alembert Management Systeem

 1. Voor de evenementen moeten de weddenschappen groter zijn dan 2,0.
 2. Uw eerste inzet mag niet meer bedragen dan een twintigste van uw bankroll.

 

 • Oscar Grind-wedsysteem: Dit is een systeem dat door gokkers wordt gebruikt bij weddenschappen met een gelijkmatige verdeling van de uitkomsten. Het is ook bekend als de Hoyle’s Press en is een positieve progressiestrategie. Het Oscar Grind-systeem werkt als volgt:

Oscar Grind goksysteem

 1. Je zet één eenheid in; als je wint, eindigt de cyclus en begin je opnieuw.
 2. Als u verliest, gaat u als volgt te werk: Behoud dezelfde inzet; als je wint, verhoog dan de inzet met één (tenzij dit een totale winst oplevert voor de cyclus die meer is dan 1)
 3. Wanneer de cyclus een winst van één eenheid bereikt, komt deze tot een einde.

 

 • Fibonacci-wedsysteem: op basis van de Fibonacci-reeks is dit een model voor bankrollbeheer. De Fibonacci-reeks begint met de getallen 1 en 2, en elk volgend getal is meestal de som van de twee voorgaande getallen (1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 24 enzovoort). Het is heel eenvoudig om de volgorde te berekenen en deze te gebruiken bij het wedden. Je begint met een inzet van één en gaat door naar de volgende stap als je wint. Als je verliest, val je twee stappen.

Fibonacci-weddenschapssysteem

 1. Risico’s bij kasbeheer:

U komt zonder geld te zitten als u een te hoog percentage inzet. Aan de andere kant, als je voor een lange tijd een klein percentage inzet, kun je veel geld verliezen. De beste methode is om gokkers in drie risicovensters te verdelen. Het risicovenster waarin u valt, wordt bepaald door de hoeveelheid risico die u bereid bent te accepteren en de grootte van uw weddenschappen. Hoe meer risico u bereid bent te nemen, hoe groter het percentage van uw bankroll dat correct wordt geplaatst.   Hier zijn enkele voorbeelden van risicovensters:

 • Het is de veiligste van de drie opties omdat het percentage van de bankroll 0% – 2% is. U loopt minder snel zonder geld, maar u maakt slechts kleine winsten.
 • Het heeft een risicopercentage van 0% – 4% en is bedoeld voor serieuzere gokkers.
 • Het hoge risico – het percentage bankroll is 0% – 5%, en het is voor serieuze gokkers. Als u wat extra risico nodig heeft, is dit het beste venster voor u.
 1. Veelgestelde vragen:

  Q1. Welke strategie voor bankrollbeheer past bij mij? Er is geen perfect antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van je doelen, risicotolerantie en gokstijl. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende strategieën voor bankrollbeheer om degene te vinden die het beste bij u past.   Q2. Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken met bankrollbeheer? Er zijn een paar veelvoorkomende fouten die mensen maken als het gaat om bankrollbeheer:  

 • Geen budget instellen: dit is de meest voorkomende fout. Veel mensen slagen er niet in om een ​​budget vast te stellen voor hun weddenschappen en zetten uiteindelijk meer geld in dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen.

 

 • Te veel wedden: Dit is een veelgemaakte fout die wordt gemaakt door mensen die nieuw zijn bij sportweddenschappen. Het is belangrijk om alleen een bedrag in te zetten dat u zich kunt veroorloven om te verliezen.

 

 •  Niet vasthouden aan een plan: Veel mensen houden zich niet aan hun plan voor het beheer van hun bankroll en doen uiteindelijk impulsieve weddenschappen.

 

 • Emotioneel worden: dit is een veelgemaakte fout die veel sportgokkers maken. Het is van cruciaal belang om te onthouden dat sportweddenschappen moeten worden beschouwd als een vorm van entertainment in plaats van als een middel om geld in te zamelen.

 

 • Geen rekening houden met de kansen: Nog een veelgemaakte fout die wordt gemaakt door mensen die het Martingale-systeem gebruiken. Het Martingale-systeem werkt alleen als de kansen in uw voordeel zijn.

  Q3. Geld beheren versus de winnaars kiezen: wat is belangrijker? Er is een algemene misvatting dat de sleutel tot winnen bij sportweddenschappen het kiezen van de winnaars is. Hoewel het zeker belangrijk is om winnaars te kiezen, is het nog belangrijker om je geld goed te beheren. Geldbeheer is de sleutel tot succes bij elke vorm van gokken.   Als u uw geld niet goed kunt beheren, wordt u geen succesvolle sportgokker. Winnaars kiezen is belangrijk, maar het is niet de enige factor die het succes bepaalt. Bankrollbeheer is de sleutel tot succes bij sportweddenschappen.   Q4. Waar komen de strategieën voor geldbeheer voor sportweddenschappen vandaan? De overgrote meerderheid van de geldbeheerstrategieën voor sportweddenschappen zijn afgeleid van twee gebieden: casinogokken en paardenraces.  

 • Casinogokken: Veel van de meest populaire strategieën voor het beheren van geld voor sportweddenschappen zijn gebaseerd op casinogoksystemen. Het Martingale-systeem is misschien wel de meest bekende hiervan.

 

 • Paardenraces: een andere populaire bron van strategieën voor het beheer van geld voor sportweddenschappen is paardenraces. Het Kelly-criterium is een bekende strategie voor geldbeheer.

  SLOTWOORDEN: Wedden op sport kan heel leuk zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat je je bankroll op een verantwoorde manier beheert. Er zijn een aantal verschillende strategieën voor bankrollbeheer en het is belangrijk om degene te vinden die het beste bij u past. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het kiezen van winnaars niet de enige factor is die het succes bepaalt. Geldbeheer is de sleutel tot succes bij sportweddenschappen.   Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om bankrollbeheer beter te begrijpen en de juiste strategie voor je te kiezen. Bedankt voor het lezen!  

 

Op Place2bet komt u alles te weten over de legale online casino wereld in België. Place2bet is de plek voor de online casino speler!

Ontdek alle weddenschappen

Hier geven we al een beknopt lijstje van de aanbieders van sportweddenschappen in België

Kies je favoriete voetbalpromotie!

Nieuws over sportwedden en bookmakers
We hebben een nieuwe wekelijkse extra geldaanbieding gevonden, bovenop de populaire en winstgevende Boosts-promotie die we reeds ...
maart 17, 2024
0 10
We hebben spannend nieuws voor je voor dit weekend met weer een Boost-promotie van Ladbrokes.. Boosts-promotie We ...
maart 9, 2024
0 12
EURO 2024 Play-offs Welkom bij ons uitgebreide artikel over de EURO 2024 Play-offs. In dit artikel zullen ...
maart 2, 2024
0 31
Als toegewijde liefhebbers van de Formule 1 zijn we ons bewust van de opwinding en spanning die ...
maart 2, 2024
0 30
De Manchester Derby, een voetbalwedstrijd doordrenkt van rivaliteit en geschiedenis, blijft een van de meest opwindende evenementen ...
maart 2, 2024
0 36
Topschutter van de Jupiler Pro League De titel van topschutter in de Jupiler Pro League wordt beschouwd ...
februari 16, 2024
0 39
Casino Boosts Casino boosts op Ladbrokes zijn promotieaanbiedingen die door het online casino Ladbrokes wordt aangeboden. Deze ...
februari 10, 2024
0 54
Op zondag 11 februari vindt de 58ste editie van één van ’s werelds grootste sportevenementen plaats in ...
februari 10, 2024
0 45

Place2bet Sport & Casino België

Bekijk ook de maandelijkse aanbiedingen 

Ben je op zoek naar een casino? We geven hier onze top5 van de moment

Casino nieuws
Nieuwe reeks aanbiedingen bij Ladbrokes Goed nieuws: we hebben zojuist een nieuwe reeks aanbiedingen voor jullie uitgezocht. ...
maart 17, 2024
0 14
Battle Royal Het Battle Royal – Maart toernooi nadert zijn einde! Maar het is nog niet te ...
maart 9, 2024
0 14
Het 10-jarig jubileum van de Unibet Poker Unibet poker viert groots zijn 10-jarig jubileum en jij bent ...
maart 3, 2024
0 21
We hebben zojuist een nieuwe reeks aanbiedingen voor u gevonden bij Ladbrokes die voor extra spanning zullen ...
maart 2, 2024
0 32