Eurotiercé sportwedden
3.5/5

Eurotiercé sportwedden

Home » Eurotiercé sportwedden

Eurotiercé is de eerste Belgische aanbieder van paardenraces die de weddenschappen van de PMU mag aanbieden aan spelers, wat een groot concurrentieel voordeel betekent.
Naast het online aanbod, biedt Eurotiercé ook inzetmogelijkheden aan via fysieke kantoren en krantenwinkels.

Pros
 • Alle Belgische en Franse koersen zijn opgenomen in het aanbod van paardenraces
 • uiterst snelle uitbetaling
Cons
 • Design en structuur van de website kan beter
 • Helpdesk kan beter

Eurotiercé sportwedden in België

Eurotiercé sportwedden: een beperkt maar kwalitatief aanbod

Eurotiercé is een Belgische aanbieder van weddenschappen. Het bedrijf verkreeg een officiële licentie van de Belgische kansspelcommissie onder het erkenningsnummer FA+117999 en is bovendien ook aangesloten bij de EMPA, ofwel de l’Association des Opérateurs Paris Mutuels Européens. Eurotiercé stelt zichzelf tot doel om een kwalitatief aanbod en een klantvriendelijke service aan te bieden aan zijn spelers.

De oprichting van Eurotiercé dateert uit 2006. Het voornaamste doel van de oprichters, zijnde de Nationale Federatie voor Belgische Koersen, was om een correcte behandeling en transparant aanbod van weddenschappen op paardenraces aan te bieden. De oprichters wilden op die manier de paardensport aantrekkelijker maken en de Belgische operatoren van paardenrennen ondersteunen. In 2008 lanceerde Eurotiercé de eerste online wedmogelijkheden op paardenraces. Het zette in 2011 een samenwerking op met de Franse PMU, wat een serieuze boost betekende voor de naamsbekendheid van Eurotiercé. De samenwerking met PMU betekent namelijk dat Eurotiercé weddenschappen kan en mag aanbieden die op Frans grondgebied plaatsvinden.

Oorspronkelijk bood Eurotiercé enkel paardenwedrennen aan, maar sinds mei 2014 heeft Eurotiercé zijn aanbod uitgebreid met een variatie aan sportweddenschappen.

Het aanbod van Eurotiercé

Het aanbod van Eurotiercé situeert zich op twee vlakken: paardenweddenschappen en sportweddenschappen.

Het aanbod van paardenweddenschappen:

Alle Belgische en Franse koersen zijn opgenomen in het aanbod van paardenraces waar spelers kunnen op inzetten. Maar het aanbod van Eurotiercé gaat nog veel verder, ook internationale koersen behoren tot het gamma.

Eurotiercé is de eerste Belgische aanbieder van paardenraces die de weddenschappen van de PMU mag aanbieden aan spelers, wat een groot concurrentieel voordeel betekent.

Naast het online aanbod, biedt Eurotiercé ook inzetmogelijkheden aan via fysieke kantoren en krantenwinkels.

Er zijn heel wat mogelijkheden om in te zetten op een bepaalde paardenrace. Bij elke mogelijkheid verschilt het principe, de winstkansen en de prijzen die kunnen gewonnen worden. Eurotiercé biedt op de website heel wat uitleg om de spelers over de verschillende mogelijkheden te informeren. Deze informatie kan worden teruggevonden op de pagina ‘reglementen’.

Volgende inzetmogelijkheden zijn populair onder de spelers:

 • Quinté+

Spelers die een Quinté plus weddenschap willen aangaan, maken een voorspelling van welke vijf paarden als eerste zullen aankomen. Bij een Quarté plus gaat het om de vier eerste paarden.

 • Multi

Een multi weddenschap aangaan betekent dat je als speler 4, 5, 6 of 7 paarden op je wedformulier moet invullen waarvan je denkt dat ze op het einde van de race bij de eerste vier zullen eindigen. De volgorde waarin ze over de eindmeet komen, speelt bij een multi weddenschap geen enkele rol.

 • Koppel

Bij een koppelweddenschap moet een speler het eerste en het tweede geklasseerde paard aanduiden. Als het aantal deelnemende paarden vier tot zes bedraagt, moet de eerste en tweede plaats aan een specifiek paard worden gekoppeld. Gaat het om een race met acht of meer paarden, dan speelt de volgorde geen rol.

 • Trio

Deze weddenschap kan aangegaan worden op koersen met meer dan acht paarden. De bedoeling is dat de speler voorspelt welke paarden als eerste drie over de eindmeet lopen. In welke volgorde ze dit doen, speelt geen enkele rol.

 • Tiercé

Dit is in principe dezelfde weddenschap als de Trio inzet, maar bij een Tiercé weddenschap moet de volgorde waarin de eerste drie paarden over de eindstreep arriveren, wel worden opgegeven.

 • Super vier

Een super vier weddenschap houdt in dat je een voorspelling maakt over de eerste vier paarden, waarbij je de exacte volgende op je wedformulier invult.

Eurotiercé biedt de mogelijkheid aan onervaren spelers om via spOt te spelen, waarbij Eurotiercé zelf de weddenschap gaat samenstellen en zelf een selectie maakt van de paarden waarop de speler een inzet zal plaatsen.

Het aanbod van sportweddenschappen:

Het is eventjes zoeken op de website van Eurotiercé om bij de sportweddenschappen te komen omdat het accent overduidelijk op de paardenwedrennen ligt. Nochtans is het aanbod van het sportsbook van Eurotiercé relatief ruim. Uiteraard komen toppers als voetbal en tennis uitgebreid aan bod, maar ook op andere mindere evidente sporttakken en disciplines zoals biatlon, tafeltennis en handbal kunnen spelers inzetten. Eurotiercé biedt zelfs een aantal heel specifieke sporten aan, zoals martial arts (vechtkunsten) en cricket, die je minder bij andere bookmakers ziet.

Misschien moet Eurotiercé gezien worden als de ideale bookmaker voor wie vooral wil inzetten op de paardenraces, maar ook af en toe een gokje wil wagen op een andere discipline. Wie een echt uitgebreid aanbod aan sportweddenschappen wil, zal zijn gading meer vinden bij een andere bookmaker. Wie een gevarieerd, maar beperkt aanbod wel kan appreciëren zal perfect tevreden zijn

Volgende disciplines hebben alvast een uitgebreid aanbod in petto:

 • Voetbal

Voetbal is de discipline die het grootste aanbod kent op Eurotiercé. Logisch, want voetbal is immer het meest populair onder de liefhebbers van sportweddenschappen. Het aanbod is minder groot dan bij andere bookmakers, maar toch komen diverse internationale, Europese en nationale competities ruimschoots aan bod. Inzetten op klassiekers zoals de Champions League en de Europa League kan perfect, maar ook minder evidente wedstrijden zoals de Primera Divisó van Andorra en het Cyta Championship in Cyprus behoren tot de wedmogelijkheden.

Sommige spelers gokken gewoon op de einduitslag van een bepaalde wedstrijd. Maar er is zoveel meer mogelijk bij een online bookmaker. Er kunnen weddenschappen afgesloten worden op verschillende aspecten van een bepaalde voetbalwedstrijd. Zo kan een speler bijvoorbeeld een gokje wagen op het aantal hoekschoppen dat er tijdens een wedstrijd zullen vallen, welke ploeg een rode kaart zal krijgen en in welke speelhelft dit zal gebeuren,  enzovoort.

 • Wielrennen

Onder de rubriek wielrennen worden tal van grote wedstrijden aangeboden. Er kan in eerste instantie worden gekozen voor ‘wereldkampioenschappen’. In dit blok worden alle wereldkampioenschappen in het veldrijden en wedstrijden op de baan die op dat moment worden gereden gebundeld. In de rubriek ‘wereld’ vind je grote wielerevenementen en de wielerklassiekers terug, zoals Milaan – San Rema, Paris – Roubaix, de Tour de France en de Ronde van Vlaanderen.

 • Tennis

Ook hier is het aanbod aan weddenschappen eerder beperkt, zeker in vergelijking met andere online aanbieders van sportweddenschappen. Elk groot en klassiek tennisconcours, zoals de Daviscup, het WTA en het ATP, wordt in de lijst met mogelijke weddenschappen opgenomen. Net zoals bij het voetbal kan ook bij tennis ofwel op de einduitslag van een match ingezet worden, als op een specifiek onderdeel van de wedstrijd.

De website van Eurotiercé

De website

De website van Eurotiercé heeft niet meteen het mooiste design en ook de structuur waaruit de website is opgebouwd laat heel wat te wensen over. Het is niet de meest gebruiksvriendelijke website. De vertaling naar het Nederlands laat vaak te wensen over. Cricket wordt bijvoorbeeld vertaald als ‘krekel’, ‘live’ door ‘leven’, …  wat enige verwarring kan scheppen bij spelers. Wie niet met de website is vertrouwd zal tijdens de zoektocht naar een specifieke wedstrijd gemakkelijk verdwalen. Het begint al met een onoverzichtelijke homepage. Het keuzemenu aan de linkerkant is verwarrend en het vraagt van een speler de nodige inspanning, geduld en tijd om de weg erin te vinden. Enkel de rode knop met een link naar het live wedden is duidelijk, maar wanneer je hierop klikt verschijnt een ellenlange, onoverzichtelijke lijst met wedstrijden waarop een live inzet kan gedaan worden. Nog veel werk aan de winkel voor Eurotiercé dus!

De app

Helaas heeft Eurotiercé tot op heden nog geen mobiele applicatie ontwikkeld. Wel kan de website zelf op een mobiele telefoon worden bekeken, maar daarvoor is de interface eigenlijk niet geschikt en allesbehalve gebruiksvriendelijk.

Interessante informatie voor spelers

Eurotiercé functioneert als platform ook als leverancier van zinvolle en kwalitatieve informatie over de ploegen, paarden, wedstrijden en races. Deze informatie is zeker de moeite waard om te raadplegen vooraleer je een inzet gaat doen op een bepaalde wedstrijd. Het kan bijvoorbeeld een effect hebben op de einduitslag wanneer je favoriete paard de voorbije weken last heeft gehad van een blessure. Of wanneer een voetbalploeg net een nieuwe trainer heeft aangeworven. Groot voordeel van Eurotiercé is dat ook tijdens de wedstrijd zelf nog extra statistieken worden weergegeven. Het is ook perfect mogelijk om op basis van deze recent verkregen informatie jouw weddenschap nog aan te passen, indien het om live wedden gaat, uiteraard.

De odds van Eurotiercé

Eurotiercé is een vaste waarde in de markt van de paardenwedrennen en kan het zich dus permitteren om een aanbod te voorzien met interessante odds. Op de sportweddenschappen zijn de odds minder interessant, zeker in vergelijking met concurrerende bookmakers.

Live wedden bij Eurotiercé

Op de website van Eurotiercé kan er ook live gewed worden. Een handige kalender met nauwkeurig tijdschema laat je in een oogopslag zien welke wedstrijden binnen de kortste keren van start gaan.

Wie uitsluitend op de paardenwedrennen wil inzetten kan alle wedstrijden live volgen via Equida, de Franse sportzender die zich specifiek toespitst op paardenraces. Hiervoor dient wel eerst een minimale storting op je spelersaccount te gebeuren.

Het aanbod aan live wedstrijden is een complete chaos bij Eurotiercé. Het is zeker voor beginners of spelers die het niet gewoon zijn om op de website te vertoeven haast onmogelijk om door de vele bomen het bos nog te zien. Er zitten nochtans heel wat mogelijkheden verscholen in het aanbod. Zo kan er een selectie gemaakt worden op sportdiscipline en duidt een euroteken aan waar een cash-out optie waarbij een speler op elk moment uit de weddenschap kan stappen, mogelijk is.

Promoties bij Eurotiercé

Promoties worden bij Eurotiercé geclusterd op de zogenaamde ‘rasters’. In deze rasters worden weddenschappen met interessante odds aangeboden op tal van sportwedstrijden binnen diverse disciplines. Voorspel de einduitslag of de winnaar van al deze wedstrijden en maak kans om een prijzenpot in de wacht te slepen. Het bedrag dat met deze jackpot te winnen valt, ligt beduidend lager dan bij andere bookmakers, maar is beslist nog steeds de moeite waard.

Het gebeurt ook vaak dat Eurotiercé een extra prijzenpot aanbiedt bij grote paardenwedrennen of kampioenschappen. Het loont zeker en vast de moeite om de rasters in de gaten te houden om te zien of er een interessant aanbod tussen zit.

Bonussen mogen omwille van de vigerende wetgeving niet worden toegekend aan Belgische spelers, maar in lande waar dit wettelijk gezien wel is toegestaan krijgen nieuwe spelers een maximale welkomstbonus van honderd euro. Het bedrag dat Eurotiercé als bonus geeft staat gelijk aan 100 procent van de eerste inzet die deze speler heeft gedaan. Voor elke euro geeft Eurotiercé er dus één bovenop, met een plafond van honderd euro. Addertje onder het gras hierbij is de rondspeelvoorwaarde die aan deze bonus is gekoppeld. Een speler moet zes keer de bonus inzetten voordat Eurotiercé de welkomstbonus zal uitbetalen. Dit rondspelen dient bovendien te gebeuren binnen de zestig dagen na de eerste storting.

De betalingsmogelijkheden van Eurotiercé

Eurotiercé biedt een aantal standaard mogelijkheden aan om een storting te doen. Klassieke manieren om te betalen zoals Bancontact, bankoverschrijving en Playsafecard zijn mogelijk. Volgens de Belgische wetgeving is het niet toegestaan om met een creditcard te betalen. Eurotiercé ziet blijkbaar wel geen graten in het betalen via een e-wallet zoals Skrill en Neteller en biedt deze mogelijkheden dan ook niet aan. Wil je een account aanmaken op Eurotiercé, dan kan dit gratis, maar men verwacht wel een eerste storting van ten minste 15 euro. Dit bedrag is iets hoger dan wat andere bookmakers als minimale storting bij een nieuwe inschrijving vragen, maar het scheelt op zich niet zo veel.

Waar Eurotiercé dan weer wel sterk in is, is het aanhouden van een uiterst snelle uitbetaling. Binnen een drietal dagen staat de winst die je hebt verdiend al op jouw persoonlijke bankrekening, zonder dat hier bepaalde inschrijvingskosten of commissiekosten op worden gerekend.

De klantendienst van Eurotiercé

Eurotiercé heeft werk gemaakt van een FAQ-sectie. Het nalezen van deze informatie kan voor een speler die met een bepaalde vraag of onduidelijkheid zit vaak al een oplossing bieden. Helaas is zijn deze FAQ’s niet zo heel erg uitgebreid en zal een klant vaak op zijn honger blijven zitten.

Contact opnemen met Eurotiercé blijkt ook niet zo evident te zijn. Er is enkel een contactpagina die het mogelijk maakt voor spelers om een bepaalde vraag te stellen of een klacht te melden, maar een respons op deze vraag of klacht blijft vaak langere tijd op zich wachten. Nergens op de website is een telefoonnummer of e-mailadres terug te vinden en is er geen enkele mogelijkheid om via chat direct met een medewerker van Eurotiercé in contact te komen. Ook op sociale media is Eurotiercé niet erg actief.

Place2bet wenst u veel plezier!

Gok met mate. Geniet van het spel.

Place2bet Sport & Casino België

Sinds 1 januari 2011 worden de sites die geen Belgische vergunning hebben, gezien als illegaal. Door op een illegale site te spelen begaat u dan ook een overtreding. De online site  www.eurotierce.be bezit een wettelijke Belgische licentie F+. Indien u ervoor kiest om op de site van Eurotierce sportwedden te spelen, geniet u van de bescherming die geboden wordt door de Belgische Kansspelcommissie, zoals de controle op de beperking van het uurverlies en de herverdelingen van uw inzetten.

Eurotiercé sportwedden Details

Deposit Methods
Withdrawal Methods
Withdrawal Limits
Restricted Countries
Licences
Languages
Currencies
Established
4.0
Trust & Fairness
3.0
Games & Software
4.0
Bonuses & Promotions
3.0
Customer Support
3.5 Overall Rating
Eurotiercé sportwedden
3,5 rating
3.5/5