ZEturf paardenwedden
3.5/5

ZEturf paardenwedden

Home » ZEturf paardenwedden
Pros
 • Het aanbod aan sporten is ruim
 • ZEturf en ZEturf Live
 • De website is aangepast aan mobiele telefoon en er is een goed werkende app
Cons
 • Het aanbod bevat enkel paardenrennen
 • Voor wie meer gewoon is oogt de lay- out van de website minder flashy

Zeturf paardenwedden België

ZEturf, wereldwijd de tweede grootste aanbieder van paardenwedrennen

Historiek van ZEturf paardenwedden

Wedden op paardenraces is sinds jaar en dag populair en kent zijn oorsprong in de Griekse en Romeinse tijd. Toen al werd er duchtig ingezet op spannende wedstrijden waarin ruiters in een gespan hun paard zo snel mogelijk, en liefst als eerste, over de eindstreep probeerden te krijgen. Wat de reden voor de grote populariteit voor het wedden op paardenraces is, is niet meteen duidelijk. Misschien omdat een paardenrace kort en krachtig is, en spelers niet zo lang op de einduitslag moeten wachten zoals bij een voetbalmatch, bijvoorbeeld. De rush die spelers voelen bij een paardenrace is kort, maar krachtig. Ook de sfeer die er op de renbanen heerst is op zijn minst uniek te noemen. Paardensport wordt vaak gelinkt aan de beau monde omwille van de society-events die er wereldwijd worden georganiseerd. De wereld van de paardensport is bovendien uiterst competitief en de focus is sterk op presteren gericht. ZEturf speelt handig op het succes van de paardenwedraces in.

ZEturf werd door de Franse Emmanuel de Rohan Chabot opgericht en was oorspronkelijk bedoeld als informatiekanaal voor liefhebbers van de paardensport. Omwille van het grote succes werd de site omgebouwd tot een online gokwebsite, exclusief voor paardenraces. Door dit online wedkantoor op te zetten nam Emmanuel de Rohan Chabot wel een groot risico. Hij moet het namelijk opnemen tegen de PMU (Pari Mutuel Urbain), die over een monopoliepositie beschikt voor wat betreft de paardenwedrennen op de Franse markt. Stap voor stap versterkt ZEturf zijn positie op de internationale markt van de paardenraces. Zo nam het in juni 2017 het Nederlandse RunnerZ over, waardoor ZEturf ook in Nederland paardenwedrennen kan en mag aanbieden.

Door het verwerven van officiële licenties in een aantal landen, staat ZEturf garant voor een veilige speelomgeving. Op hun website is een link opgenomen waar spelers met een gokverslaving, of met de neiging er een te ontwikkelen, informatie en hulp kunnen krijgen. Er is een rubriek waar informatie kan nagelezen worden en waar je ook een zelftest kan doen. Daarnaast wordt er online hulp geboden. Spelers met een gokverslaving kunnen een online hulptraject volgen die ze ofwel zelf doorlopen ofwel via een online begeleidingsprogramma.

Daarnaast controleert ZEturf streng op de identiteit van elke nieuwe aanvrager van een account. Dit zijn ze ook wettelijk verplicht. Een speler moet ouder zijn dan 18 en bovendien geen inwoner zijn van een land waarvan gokken op paardenraces verboden is. Concreet gaat dit om de Verenigde Staten, Bosnië, Herzegovina, Afghanistan, Yemen, China, de republieken Trinidad & Tobago en Vanuatu, Iran, Syrië, Israël, Soedan, Sri Lanka, Thailand, Turkije, Servië, Irak en Ethiopië.

Aanbod van ZEturf paardenwedden

ZEturf is de tweede grootste aanbieder van paardenwedrennen, wereldwijd. Wie dus enkel wil inzetten op een paardenrace en geen boodschap heeft aan andere sportweddenschappen, zit bij ZEturf zeker goed.

Bijna continu zijn er wedrennen die starten op de site van ZEturf. Je kunt dus als het ware de hele dag door inzetten op verschillende paardenwedrennen. Ook de inzetmogelijkheden zelf zijn op zijn minst uitgebreid te noemen. Alle soorten paardenraces komen aan bod en zijn opgedeeld in verschillende categorieën:

Vlakkebaan rennen

Het principe van vlakkebaan rennen is eenvoudig: een aantal paarden loopt een bepaalde afstand op een renbaan. Het paard dat het eerst over de eindstreep komt, wint de race. Het gaat dus puur om welk paard het snelste in de race is.

De discipline van het vlakkebaan rennen is het meest prestigieuze en is meteen ook het genre paardenwedrennen waar het meeste geld mee kan verdiend worden. Vlakkebaan rennen wordt meestal gekoppeld aan luxueuze society-events, waar druk geflaneerd en gefeest wordt. Het Britse  Royal Ascot is het meest bekende paardenrace-evenement, wereldwijd.

Binnen de vlakke baan rennen zijn er vier soorten races waarop spelers kunnen inzetten:

 • Handicap race

Elk paard krijgt een ‘handicap’, een soort van ranking toegewezen. Hoe beter het paard in het verleden presteerde, hoe zwaarder deze handicap zal zijn.

 • Stakes race

Bij een stakes race moet een bepaald bedrag aan startgeld worden betaald. Meestal gaat dit om een grote, prestigieuze wedstrijd waarbij de eigenaar een serieuze investering moet doen en heel wat risico moet nemen. De prijzenpot die je met een stakes race kunt winnen is bijgevolg niet mis.

 • Allowiance race

Een allowiance race gaat nog een stapje verder dan de handicap race. De handicap die aan de paarden wordt toebedeeld worden gekoppeld aan criteria zoals geslacht, prestatie, leeftijd. Zo kan er bijvoorbeeld ingezet worden op een allowiance race voor veteranen, of voor merries. Er zijn tal van verschillende opties mogelijk.

 • Claiming race

Paarden die te koop zijn kunnen tijdens een claiming race laten zien wat ze waard zijn. Kopers kunnen na de race een bod uitbrengen op een paard waar ze interesse in hebben.

Hindernis rennen (steeple chase)

Zoals de naam al doet vermoeden is het de bedoeling dat bij een hindernis race de paarden bepaalde obstakels moeten trotseren zoals bijvoorbeeld een sloot waar ze over moeten springen. Bij hindernis rennen hebben spelers verschillende inzetmogelijkheden binnen onder meer de clusters veulens, merries of hengsten. Deze races vinden meestal plaats tussen oktober en april. Ook is het societygehalte bij hindernis rennen veel minder groot.

Wagen rennen

Bij een wedstrijd wagen rennen zit de jockey niet op de rug van het paard, maar ment hij het paard vanuit een eenpersoonskarretje op twee wielen dat achter het paard werd gespannen.

De basis van het inzetten op een paardenwedren is eigenlijk wat gelijklopend met het inzetten op een sportweddenschap. Het beste paard krijgt de laagste quotering en levert, bij overwinning, het minst op. Inzetten kan op verschillende manieren:

To win

Bij een inzet to win, wed je op één individueel paard. Wanneer dit paard ook effectief als eerste over de eindstreep loopt, strijk je een bepaalde winst op. Is dit niet zo, dan ben je het ingezette bedrag helaas kwijt. Hoe hoog het bedrag zal zijn bij winst is moeilijk om voorhand te voorspellen en hangt af van het aantal andere spelers op ditzelfde paard hebben ingezet.

Each way (E/W)

Each way inzetten betekent dat je enerzijds op één bepaald paard gaat inzetten, net zoals bij inzet to win, maar dat je anderzijds ook nog kans maakt op bijkomende winst wanneer het paard waarop je hebt ingezet ook nog eens tot een vooraf bepaalde top behoort. Je betaalt bij dit type van weddenschap weliswaar een dubbele inzet, maar je maakt tegelijk ook kans op dubbele winst. Hou er wel rekening mee dat het te winnen bedrag veel kleiner zal zijn dan bij een to win inzet.

Place

Bij een place weddenschap voorspel je welk paard als eerste of als tweede over de eindmeet komt. Een stuk veiliger dan enkel inzetten op de eerste plaats, maar het bedrag dat je kan winnen als je goed gegokt hebt ligt een stuk lager. Hierbij heb je twee mogelijkheden: place forecast en forecast. Je kiest bij een place forecast twee paarden die ofwel eerste ofwel tweede worden. Welk paard nu eerste eindigt en welk paard tweede, maakt niet uit. Bij een forecast weddenschap moet je wel bepalen welk paard als eerste zal finishen en welk paard als tweede.

Combineren van inzetten

Het grote voordeel van inzetten op paardenraces is dat je eindeloos kan combineren met wat de andere spelers als uitslag voorspellen. Naast jouw eigen inzet, ga je bijvoorbeeld inzetten op wie tweede, derde, vierde, … wordt in de race. Wanneer je de weddenschap wint, zal je winst veel hoger zijn. Aan de andere zal de kans op winst wel gevoelig dalen.

Zeturf tv

Live wedden bij ZEturf

Het live wedden gedeelte van ZEturf is top! De beelden zijn van een hoogwaardige kwaliteit en de streaming verloopt vlekkeloos. Bij ZEturf kan je trouwens rekenen op de voorbeschouwingen en comments van deskundige analisten. Op basis van de informatie die zij geven kan je gerichter en met kennis van zaken gaan inzetten op de live wedrennen. Leden van de VIP-club van ZEturf hebben bovendien toegang tot nog ruimere functionaliteiten op vlak van live streaming.

De odds bij ZEturf

Het beste paard krijgt de laagste quotering. Wat die quotering is, hangt af van de eerdere prestaties van dit paard. ZEturf staat erom bekend dat ze odds lanceren die heel interessant zijn, zeker ten opzichte van de concurrerende bookmakers.

zeturf logo

Promoties bij ZEturf paardenwedden

In België is het helaas bij wet verboden om promoties en bonussen uit te delen, maar in landen waar dit wel is toegestaan werkt ZEturf steeds op basis van een welkomstbonus. Deze bonus bestaat uit een eerste stortingsbonus, gekoppeld aan een cashbackbonus. De eerste stortingsbonus wordt toegekend bij de aanvraag van een account. Elke euro wordt door ZEturf verdubbeld, met een plafond van 30 euro. Voorwaarde is wel dat je echt een nieuwe klant bent en dus nog geen account hebt lopen bij ZEturf, ook niet onder een andere naam of op naam van je echtgenote bijvoorbeeld. De tweede bonus, de cashback bonus, wordt gegeven wanneer je binnen de 30 dagen na toekenning van je account ook effectief een inzet doet. Je krijgt een cashback van 10% op het totale bedrag dat je hebt ingezet, ook hier met een maximum van 30 euro.

ZEturf biedt daarnaast een trouwheidsprogramma aan. Per keer dat je bij ZEturf speelt, spaar je punten. Deze punten kun je gaandeweg inruilen voor een hogere positie op de trouwe ledenlijst. Wie regelmatig een gokje waagt bij ZEturf zal al snel toegang krijgen tot de VIP-club die, zoals al eerder aangegeven extra functionaliteiten bij het live streamen. Je krijgt ook een zogenaamde ‘personal VIP-manager’ en wanneer je een bepaalde puntenscore hebt behaald, kan je deze omzetten in extra speeltegoed.

zeturf logo

De website van ZEturf

 • Aanmaken van een account

Het aanmaken van een account bij ZEturf is eenvoudig en verloopt vlot en snel. De site geeft duidelijk aan wat de te volgen stappen zijn.

 • De website zelf

De website is opgebouwd in het zwart, wit en rood en is ontzettend druk. Banners met de nieuwe wedstrijden glijden voorbij en een overload aan kleine schermpjes met ‘volgende races’, ‘klappers en jackpot’ maakt het geheel chaotisch. Nochtans zit de navigatie van de website wel goed in elkaar. Vaak is het voldoende om op een tab te klikken om meteen naar de juiste pagina doorgestuurd te worden.

 • De app

De app is perfect te downloaden via de app store van je mobiele telefoon. Je hebt de keuze tussen ZEturf en ZEturf Live. De hoogstaande technologie die ZEturf heeft gebruikt voor het ontwikkelen van de app zorgt ervoor de app perfect geschikt is voor het bekijken van de wedstrijden op een klein scherm.

Betalingsmogelijkheden van ZEturf paardenwedden

Om een storting te verrichten biedt ZEturf een basis aan courante betalingsmogelijkheden aan, zoals iDEAL, VISA, Paypal, Paysafe en Skrill. Helaas is het niet mogelijk om via recentere betaalwijzen een storting te doen. Klarna en Trustly behoren bijvoorbeeld niet tot de mogelijkheden. Het minimum bedrag dat een speler moet storten bedraagt 20 euro, wat toch vrij hoog is in vergelijking met andere bookmakers. Bovendien betaal je extra transactiekosten voor iedere storting beneden de honderd euro. Ook dit is iets wat niet vaak gebeurt bij de concurrentie.

De uitbetaling van de winst is een serieus werkpunt voor ZEturf. Uitbetalingstermijnen van meer dan een week zijn geen uitzondering. Ook is het zo dat een speler bij ZEturf maximaal 5.000 euro aan speeltegoed op de rekening mag hebben staan. Wordt dit plafond overschreden, dan zal ZEturf het teveel op de persoonlijke rekening van de speler terugstorten.

De klantenservice bij ZEturf paardenwedden

Naast de lange uitbetalingstermijn is ook de klantenservice iets waar ZEturf nog wel wat werk aan heeft. De mogelijkheden om contact op te nemen met de klantendienst zijn er wel, maar het duurt te lang vooraleer er enige reactie komt vanuit ZEturf.

Klanten kunnen voor vragen of klachten bij ZEturf terecht via een online formulier, via een live chat en ook telefonisch. Een uitgebreide FAQ-lijst kan misschien al een antwoord bieden op een aantal van die vragen. Structureel schort er dus eigenlijk niets aan de klantenservice, maar wel aan de medewerkers die niet snel genoeg (kunnen) reageren of niet over de nodige kennis beschikken om een afdoend antwoord op de vraag van de speler te kunnen geven.

Place2bet wenst u veel plezier!

Gok met mate. Geniet van het spel.

Place2bet Sport & Casino België

Sinds 1 januari 2011 worden de sites die geen Belgische vergunning hebben, gezien als illegaal. Door op een illegale site te spelen begaat u dan ook een overtreding. De online site  www.zeturf.be bezit een wettelijke Belgische licentie F+. Indien u ervoor kiest om op de site van ZEturf paardenwedden te spelen, geniet u van de bescherming die geboden wordt door de Belgische Kansspelcommissie, zoals de controle op de beperking van het uurverlies en de herverdelingen van uw inzetten.

ZEturf paardenwedden Details

Deposit Methods
Withdrawal Methods
Withdrawal Limits
Restricted Countries
Licences
Languages
Currencies
Established
4.0
Trust & Fairness
3.0
Games & Software
3.0
Bonuses & Promotions
4.0
Customer Support
3.5 Overall Rating
ZEturf paardenwedden
3,5 rating
3.5/5