Eurotierce paardenwedden
3.5/5

Eurotierce paardenwedden

Home » Eurotierce paardenwedden
Pros
 • De inzetmogelijkheden zijn ruim
 • dé site voor liefhebbers van paardenraces
 • De website is aangepast aan mobiele telefoon en er is een goed werkende app
Cons
 • Het aanbod bevat enkel paardenrennen
 • Voor wie meer gewoon is oogt de lay- out van de website minder flashy

Eurotiercé paardenwedden: dé site voor liefhebbers van paardenraces

Historiek van Eurotiercé

In 2006 richtte de Nationale Federatie voor Belgische Koersen Eurotiercé op, met als doel een gecentraliseerd aanbod van paardenraces aan te bieden. Twee jaar later lanceerde Eurotiercé de eerste online wedmogelijkheden op paardenraces. Het zette in 2011 een samenwerking op met de Franse PMU, wat een serieuze boost betekende voor de naamsbekendheid van Eurotiercé, want dankzij de samenwerking met PMU kon Eurotiercé namelijk ook Franse paardenraces aanbieden. Een primeur voor de Belgische operatoren van paardensportweddenschappen.

Op de dag van vandaag biedt Eurotiercé ook een aantal sportweddenschappen aan, maar de focus blijft liggen op de paardenraces. Voor het mogen aanbieden van sportweddenschappen verkreeg Eurotiercé in mei 2014 een licentie van de Belgische Kansspelcommissie, met het nummer FA+117999. Dit betekent dat ze zijn gebonden aan een aantal wetten en reglementen die de spelers moeten beschermen tegen het ontwikkelen van een gokverslaving. Eurotiercé wordt hier dan ook sterk op gecontroleerd. Eurotiercé heeft heel wat inhoud op zijn website besteed aan het bieden van gokhulp. Zo bieden ze zowel uitgebreide informatie aan over gokverslavingen, maar kunnen spelers er ook terecht voor effectieve hulp. Er kunnen bijvoorbeeld persoonlijke spelerslimieten worden ingesteld, een speler kan zichzelf uitsluiten om te spelen of er kan een uitsluiting aangevraagd worden voor iemand anders.

Het aanbod van Eurotiercé paardenwedden

Tot op heden kunnen spelers zowel offline als online inzetten op een bepaalde paardenrace. De bekende Tiercé kantoren zijn dus zeker nog lang niet uit het straatbeeld weg te denken. Ook kan in krantenwinkels nog steeds een Tiercé-formulier gekocht worden.

Eurotiercé is de eerste en ook de enige website die PMU weddenschappen aanbiedt in België. Een dergelijk sportsbook kunnen aanbieden is dan ook een groot concurrentieel voordeel ten opzichte van andere bookmakers. Naast het ruime aanbod van Franse en Belgische paardenkoersen kunnen spelers ook inzetten op tal van andere internationale paardenrennen.

Het aanbod van Franse paardenraces bij Eurotiercé

Eurotiercé biedt een aantal wedmogelijkheden waarbij spelers kunnen inzetten op de paardenraces die plaatsvinden op Frans grondgebied:

 • Quinté +

Per dag organiseert Eurotiercé één Quinté + wedstrijd. Hierbij moeten spelers voorspellen welke paarden als eerste vijf over de eindmeet zullen komen. Ook de juiste volgorde telt mee.

 • Quarté +

Ook een Quarté + race wordt dagelijks door Eurotiercé georganiseerd. Bij deze weddenschap gokken spelers op de eerste vier paarden, waarbij ook de juiste volgorde moet worden opgegeven.

 • Tiercé

Spelen op de tiercé betekent dat je voorspelt welke paarden de eerste drie plaatsen zullen behalen. Ook de exacte volgorde moet op het wedformulier worden aangeduid. Eurotiercé biedt één Tiercé race aan per dag.

 • Tick 5

Spelers doen bij een Tick 5 weddenschap een gok naar de eerste vijf paarden, waarbij de volgorde geen rol speelt. Inzetten op Tick 5 kan twee maal per dag.

 • Multi of mini multi

Een multi of mini multi weddenschap kiezen spelers 4, 5, 6 of 7 paarden die bij de eerste
4 zullen eindigen, ongeacht de volgorde.

 • Super 4

Bij een super 4 is het de bedoeling om de 4 eerste paarden in de juiste volgorde te raden.

 • 2 sur 4

2 sur 4 betekent dat een speler twee van de vier eerste paarden voorspelt. De volgorde doet er niet toe.

 • 2 sur 4 jackpot

Bij deze soort weddenschap kan een mooie prijzenpot in de wacht gesleept worden. De weddenschap op zich blijft hetzelfde als de gewone 2 sur 4: de eerste vier paarden voorspellen, zonder rekening te houden met de volgorde.

 • Trio

Een trio weddenschap kan worden gedaan op een wedstrijd waar ten minste acht paarden aan deelnemen. Een speler maakt hierbij een voorspelling over welke drie paarden het eerst over de eindmeet zullen lopen. De volgorde speelt hierbij geen rol.

 • Trio ordre

Een trio weddenschap kan worden gedaan op een wedstrijd waar ten minste acht paarden aan deelnemen. Een speler maakt hierbij een voorspelling over welke drie paarden het eerst over de eindmeet zullen lopen. Anders dan bij de eenvoudige trio weddenschap, moet de volgorde van het eerste, tweede en derde paard wel juist zijn om te winnen.

 • Couplé gagnant

De speler die de eerste twee paarden kan aanduiden, wint. Welk paard nu eerste en welk paard tweede wordt speelt geen rol.

 • Couplé placé

Bij het inzetten op een couplé plassé weddenschap schrijf je de namen van twee van de eerste drie paarden. De volgorde speelt geen rol.

 • Couplé ordre

Een couplé ordre is identiek aan een couplé gagnant, maar hier speelt het wel een rol wat de volgorde is.

 • Simple gagnant

Bij deze weddenschap gok je welk paard zal winnen.

 • Simple placé

Een simple placé weddenschap betekent dat je de naam van een paard invult op het wedformulier waarvan je denkt dat het bij de eerste drie zal eindigen.

 • Simple jackpot

Met de simple jackpot maak je kans om duizend keer meer te winnen.

 • Report

Een report is een opeenvolging van weddenschappen op verschillende koersen.

Het aanbod van Belgische paardenraces bij Eurotiercé

Ook bij de Belgische paardenraces zijn er tal van mogelijkheden om in te zetten:

 • Tiercé

Bij het spelen op de tiercé voorspelt de speler welke paarden de eerste drie plaatsen zullen behalen, waarbij de volgorde juist moet zijn.

 • Trio

Net als bij de Franse paardenraces kan een speler een trio weddenschap aangaan, waarbij hij een voorspelling maakt over de paarden die als eerste drie over de eindmeet zullen lopen. Een trio weddenschap is enkel mogelijk bij een race van acht paarden. De volgorde speelt hierbij geen rol.

 • Koppel

Bij een zogenaamde koppel weddenschap voorspelt een speler welk paard eerste en welk paard tweede wordt. Als het om een race gaat met vier tot zeven paarden, dan moet de volgorde juist zijn. Gaat het echter om een race met acht of meer paarden, dan speelt de volgorde geen rol.

 • Show

Bij een show weddenschap moet een speler voorspellen welk paard op de tweede plaats zal eindigen.

 • Geplaatst

De weddenschap “geplaatst” bestaat erin om als speler een paard te benoemen dat zich op een van de eerste twee plaatsen klasseert, wanneer het een koers met vier tot zeven paarden betreft, of een paard dat zich op een van de eerste drie plaatsen klasseert, wanneer het een koers met acht of meer paarden betreft.

 • Winnend

De weddenschap met het meest eenvoudige principe, maar zeker niet de meest eenvoudige om te winnen. Spelers voorspellen welk paard eerst over de finish zal lopen.

De weddenschap “show” bestaat erin het als tweede geklasseerde paard aan te duiden.

Het aanbod van internationale paardenraces bij Eurotiercé

Ook op andere internationale paardenraces kan een gokje gewaagd worden. Eurotiercé biedt een overzicht van alle wedstrijden en maakt duidelijk in welk land de competitie wordt gereden door de vlag van dat land bij de weddenschap te zetten. Klik je verder op een bepaalde wedren, dan krijg je alle details van de wedstrijd in een nieuw venster: wat is de tijd en de plaats waarop de wedstrijd wordt gereden en welke weddenschappen kunnen er worden aangegaan.

 

Het laagdrempelig karakter van Eurotiercé lokt tal van nieuwe spelers

Een andere grote troef is de extreem lage inzet die van spelers wordt gevraagd. Al vanaf 50 cent is een gokje wagen mogelijk.

Eurotiercé ontwikkelde daarnaast ook de Pariez SpOt, een dienstverlening waarbij Eurotiercé zelf een voorspelling gaat maken in naam van de speler. Pariez SpOt is vooral bedoeld voor beginnende spelers, die nog niet goed weten hoe de weddenschappen in elkaar steken en waar ze het meeste voordeel uit kunnen halen. Maar Pariez SpOt kan ook interessant zijn voor meer ervaren spelers die een extra kans op winst zien of spelers die zelf geen tijd of zin hebben om de verschillende wedmogelijkheden met elkaar te vergelijken en er de meest interessante uit te kiezen.

Spelers die ervoor kiezen om bijvoorbeeld in te zetten op Quinté via Pariez SpOt, hebben hierbij drie mogelijkheden:

 • Automatisch

Eurotiercé kiest de paarden in plaats en in naam van de speler. De bookmaker doet dit op basis van eerdere weddenschappen die de speler heeft aangegaan.

 • Gemengd of gecombineerd

Eurotiercé maakt een voorspelling voor een deel van de paarden en de speler zelf neemt de inzet voor de rest van de paarden voor zijn rekening.

Eurotiercé heeft een pagina ‘prognose’ die informatie bevat om spelers te helpen bij het maken van de juiste voorspelling. Het gaat om een lijst met de beste kanshebbers en verliezers, per race. Helaas zal een leek hier geen boodschap aan hebben. Het vergt wat ervaring om te kunnen inschatten wat de invloed is van de prognose op jouw persoonlijke inzet.

De website van Eurotiercé

De website van Eurotiercé is de laatste jaren sterk verbeterd, maar laat nog steeds wat te wensen over. De site is enkel in het Frans en het Nederlands beschikbaar. En hoewel het goed is dat de website naar het Nederlands werd vertaald, is het jammer dat de vertaling op zo’n amateuristische manier is gebeurd. Waarschijnlijk werd een online vertaaltool gebruikt, want het Nederlands is echt abominabel.

Eurotiercé beschikt ook niet over een mobiele applicatie, en de website via de browser bekijken op een mobiele telefoon is allesbehalve gebruiksvriendelijk. In de maatschappij van vandaag is een app haast niet meer weg te denken. Eurotiercé mist hierbij serieus de boot, wat hen vast en zeker een hoop klanten doet mislopen.

Live wedden bij Eurotiercé

Live een race volgen of een live weddenschap plaatsen kan bij Eurotiercé via Equida, de Franse sportzender die zich heeft gespecialiseerd in paardenwedrennen. Toegang verkrijgen is eenvoudig. Na het aanmaken van een persoonlijk account en het voldoen van een storting van 15 euro op jouw persoonlijke spelersrekening, kan je gebruik gaan maken van de live streaming service van Eurotiercé en dit voor een maand lang. Wil je langer dan een maand van deze service gebruik maken, dan moet je per maand voor tien euro spelen op Eurotiercé.

Een account aanmaken bij Eurotiercé

Net zoals bij de meeste andere bookmakers is het openen van een spelersaccount gratis. Het registreren verloopt snel en vlot. Na het doorgeven van jouw persoonlijke gegevens en het betalen van een minimumbedrag van 15 euro, wordt je account snel goedgekeurd en kan je beginnen spelen.

Ook hier is Eurotiercé streng bij het aanvaarden van een nieuwe registratie. Dit omdat ze gebonden zijn aan de wetgeving rond de bescherming van spelers. Naast het bewaken van de privacyregelgeving, moet een bookmaker met een officiële licentie die werd uitgereikt door de Belgische Kansspelcommissie, zich actief inzetten voor de preventie van gokproblemen en bescherming van spelers met een gokverslaving. De werking rond bescherming en preventie van gokverslaving wordt op de voet gevolgd door de Belgische Kansspelcommissie. Indien Eurotiercié niet aan de vereisten voldoet, kan deze commissie een schorsing opleggen of zelfs de licentie terug afnemen.

De betalingsmogelijkheden bij Eurotiercé

Eurotiercé heeft als grote troef dat de inleg heel laagdrempelig is. Al vanaf 0,50 euro kan een weddenschap geplaatst worden. De mogelijkheden die spelers hebben om een storting te verrichten, zijn dan wel weer beperkt. Enkel betalen via een bankoverschrijving, Bancontact, de betaalapps van ING, Belfius en KBC, Sofort Banking en PaysafeCard is mogelijk. Hedendaagse, populaire manier om online te betalen, zoals Skrill, Neteller of PayPal ontbreken bij Eurotiercé.

Eurotiercé geniet ook de reputatie om winsten snel en zonder problemen uit te betalen. Vaak staat het gewonnen bedrag al binnen de twee of drie dagen op je persoonlijke spelersrekening.

Promoties bij Eurotiercé

Op de webpagina ‘nieuws’ worden promoties aangekondigd. Daarnaast biedt Eurotiercé ook een loyaliteitsprogramma aan zijn spelers aan.

De klantendienst van Eurotiercé

Eurotiercé raadt klanten die problemen ondervinden of met een vraag zitten aan om eerst de FAQ-sectie op de website door te nemen. Vaak is het inderdaad zo dat een speler al een antwoord op zijn vraag kan terugvinden in deze vragenlijst. Indien een speler toch op zijn honger blijft zitten, of een klacht wil melden, kan hij dit doen via een online contactformulier. Deze manier om contact op te nemen met de klantendienst van Eurotiercé is wel uitsluitend bedoeld voor spelers met een geldig account waarmee aan de hand van het juiste login en paswoord kan ingelogd worden om verdere communicatie mogelijk te maken.

Place2bet wenst u veel plezier!

Gok met mate. Geniet van het spel.

Place2bet Sport & Casino België

Wettelijke Belgische licentie

Sinds 1 januari 2011 worden de sites die geen Belgische vergunning hebben, gezien als illegaal. Door op een illegale site te spelen begaat u dan ook een overtreding. De online site  www.eurotierce.be bezit een wettelijke Belgische licentie F+. Indien u ervoor kiest om op de site van Eurotierce paardenwedden te spelen, geniet u van de bescherming die geboden wordt door de Belgische Kansspelcommissie, zoals de controle op de beperking van het uurverlies en de herverdelingen van uw inzetten.

Eurotierce paardenwedden Details

Deposit Methods
Withdrawal Methods
Withdrawal Limits
Restricted Countries
Licences
Languages
Currencies
Established
4.0
Trust & Fairness
3.0
Games & Software
3.0
Bonuses & Promotions
4.0
Customer Support
3.5 Overall Rating
Eurotierce paardenwedden
3,5 rating
3.5/5